Acoustical

Rust … rust … rust….

Door de combinatie van uw plafond met onze NOFISOL® Seal-S zorgen wij voor een akoestiek behaaglijk klimaat

 

 

Meetresultaten Nofisol Seal S 100/20

 

 


 

 

 

 

 


 
 


 

 

NOFISOL® Seal S 


NOFISOL® Seal S is een niet zelfdragende steenwolplaat ingesealed in een zwarte HDPE folie. De akoestisch zwarte oplegplaat kan worden toegepast boven verlaagde plafonds waar hoge akoestische en brand technische eisen gelden. De plaat is niet zelfdragend en wordt aangeleverd voor toepassing in een standaard T-24 systeem.

Toegepast boven boven een verlaagd plafondsysteem kan zowel de overlangsgeluidisolatie als de ruimte akoestiek (nagalm) worden verbeterd, e.e.a. afhankelijk van het type, de afhanghoogte van het plafond en de dikte van de toe te passen NOFISOL® Seal S producten. 

NOFISOL® Seal S is daarnaast ook toepasbaar in wandsystemen zoals bijvoorbeeld van Dalhem Ribba Europe en/of Shiluvit BV, door de combinatie van NOFISOL® Seal S en open wandsystemen wordt de ruimte akoestiek verbeterd terwijl de Architect keuze vrijheid van design behoudt.

 

Technische Data Seal S:

Dikte : 20 mm t/m 100 mm
Lengte : 1200 / 600 mm
Breedte : 600 / 300 mm
Densiteit steenwol : dikte afhankelijk variërend van 35 t/m 100 kg/m3 
Afwerking : HDPE folie, mat zwart, micro geperforeerd
   
Brandklasse : A1 steenwol
  : B-s1,d0 HDPE folie
Absorptie : αw 0.9 - 1.0 type afhankelijk
   
Eurofin VOC/VOS : Indoor Air Comfort Certified
Indoor Air Climate  : A
Cradle to Cradle Certified®   : Silver Level v3.1

 

What is in the air ...


NOFISOL® Seal S - Indoor Air Comfort certified

U wilt niet alleen dat het akoestisch klimaat in uw pand van het juiste nivo, rook en brandeisen worden ingevuld zijn maar ook dat het binnen klimaat optimaal is. Alle NOFISOL® producten hebben wij daarom door EUROFIN op VOC emissies laten onderzoeken en zowel de organisatie als de producten zijn nu gecertificeerd. Wij vallen nu onder het Eurofin audit systeem wat inhoudt dat zowel het productieproces als de eind producten door Eurofin op regelmatige basis worden gecontroleerd en beproefd op het vrijkomen van vluchtige organische stoffen die een gevaar voor uw gezondheid zouden kunnen leveren.

Eurofins Indoor Air Comfort certificering is uw garantie dat het toegepaste product aan alle emissie eisen voldoet en hiermee bijdraagt aan een gezonde binnen klimaat.
Eurofins Indoor Air Comfort product certification is een internationaal erkend certificaat dat duidelijk aangeeft dat producten aan diverse wettelijke, eisen opgesteld door instanties binnen de Europese Unie en hun lidstaten, voldoet.

Met "Indoor Air Comfort  - tonen we vrijwillig aan dat het product voldoet aan de vele emissie criteria van meest toonaangevende ecolabels en sustainable building certification systems.

 

Instituut / regeling

 

French VOC Regulation

: A

WELL Building

: PASS

German AgBB/ABG

: PASS

Italian CAM Edilizia

: PASS

Belgian Regulation

: PASS

EU Taxonomy Regulation

: PASS

Regular inspection of the production process and testing of the product is part of the Indoor Air Comfort Certification

NOFISOL - ZORG VOOR ZUIVERE KLANK

 

EERLIJKHEID IN DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is een tegenwoordig een belangrijke beslissingscriteria voor opdrachtgevers en daarom zijn de NOFISOL® producten Cradle to Cradle Certified® en dat op SILVER level. Met het Cradle to Cradle Certified® systeem kunt u producten eerlijk met elkaar vergelijken en de juiste keuze maken. Loze kreten als "Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen", "het omarmen van duurzaamheid", "sustainable bezig zijn" behoren tot het verleden. Duurzaamheid is namelijk gewoon meetbaar net zoals akoestiek, brandgedrag en VOC emissie meetbaar zijn.

Wij van NOFISOL® willen meetbaar en onderscheidend zijn, ook op het gebied van duurzaamheid net zoals ook onze technische prestaties meetbaar en onderscheidend zijn vandaar dat in 2016 de vrijwillige keuze voor de Cradle to Cradle Certified® Certificering op Silver nivo is gemaakt en wij anno 2023 als een van de eerste bedrijven in Nederland bezig zijn met de her-certificering volgens versie 4.0

CRADLE TO CRADLE CERTIFIED®

Material Health : Silver
Renewable Energy & Carbon Management : Gold
Social fairness : Gold
Material Reutilization : Silver
Water Stewardship Level : Platinum
Overall score : Silver Level v3.1

 

 

ERKENNING

Cradle to Cradle Certified® is algemeen geaccepteerd door diverse eco labels en sustainable building institutes zoals LEED, WELL en BREEAM.
Met toepassing van NOFISOL® eXtreme 47 kunt u extra punten scoren, als volgt;

zie ook : website Cradle to Cradle Institute

 

Cradle to Cradle v3.1 -> LEED v4.1 & WELL v2

* Silver+ counts 1.5 products or 150% costs, ** Material reutilization only, *** Social Fairness Category only

 

 


NOFISOL Europe BV

Everdenberg 9-d
4902 TT Oosterhout
The Netherlands

Tel : +31 (0)162 431 231
Mail : europe@nofisol.com

Kamer van Koophandel nr: 20124896
BTW nummer: NL8156.99.761.B01

NOFISOL Europe BV is a subsidiary of DNS international

Algemene voorwaarden
HR Policy
Disclaimer
Privacy