Nofisol Group

Everdenberg 9-d
4902 TT Oosterhout
P.O Box 4042
4900 CA Oosterhout

Tel : +31-(0)162-431231
Fax : +31-(0)162-420235
Mail : europe@nofisol.com


Nofisol, Rood van buiten
maar GROEN van binnen ...

 


Dit is de lijfspreuk van Nofisol sinds de invoering in 2016 bij Nofisol van de Cradle to Cradle Certificering. De gedachte achter onze lijfspreuk kunt u terug vinden in alle acties en investeringen van Nofisol, zo ook bij NNRGY BV. Sinds april 2014 is Nofisol betrokken bij NNRGY BV als investeerder van het eerste uur. NNRGY brengt producten op de markt gemaakt van Olifantengras onder de naam "Vibers"

Het winkelend publiek kan vanaf deze week tomaten (Rood) in verpakkingen van olifantsgras (Groen) kopen. Hiermee bewijzen zij het milieu een dienst, want olifantsgras – de vezels worden vibers genoemd – heeft allerlei ecologische voordelen. Olifantsgras neemt namelijk vier keer zo veel CO2 op per hectare dan een bos met bomen. Na oogst wordt het gras omgezet tot grondstof voor verpakkingsmateriaal en is het uitstekend te gebruiken in bestaande productieprocessen. En de verpakkingen zijn composteerbaar. Dat betekent dat een bakje van vibers (herkenbaar aan het kiemplantlogo) gewoon bij het GFT-afval kan.

Zie onderstaand persbericht uitgegeven door Vibers voor meer informatie:

 


 

Cradle to Cradle & Nofisol


Ons complete product programma is Silver Certified met een kern van Goud en een Platinum rand ! Dus : naast de Nofisol Standard Barriers, High Value dB Barriers, eXtreme Barriers zijn ook de ingesealde steenwol producten (Nofisol Seal S) Silver Certified !!! Ingesealde steenwol & C2C Silver is uniek !

 

 

 


 

STABU-jubileum

Ter ere van het 40-jarig jubileum heeft STABU een event georganiseerd op 3 november 2016 in Fort Voordorp. Dit event stond, net als de  dienstverlening van STABU, in het teken van het verbinden van partijen in de bouwsector. Ruim 250 personen hebben aan de uitnodiging gehoor gegeven om te komen proeven van noviteiten, kennis te delen, nieuwe contacten te leggen, het jubileumboek in ontvangst te nemen en uiteraard stevig te netwerken. Dankzij alle deelnemers en jubileumpartners, waaronder NOFISOL kan STABU terugkijken op een geslaagde bijeenkomst.

Nofisol heeft als STABU partner bijgedragen aan het prachtige STABU Jubileumboek, zie pag 116-117.


 


 

Nofisol, Rood van buiten
maar GROEN van binnen ... 

Nu alle Nofisol Brand- & Geluidschotten Cradle to Cradle gecertificeerd :

Nofisol High value dB en Extreme Barriers op level "Bronze"

en de complete range Nofisol Standard Barriers zelfs op level of "Silver"

 

 


 

Ssstttt… BIM – bam…

Nofisol luistert en zet de toon

 

Vooruitlopend op de markt heeft Nofisol, samen met CAD & Company, naast de STABU Bouwbreed bestektekstenbibliotheek, nu voor al haar Nofisol brand- en geluidschotten een complete BIM bibliotheek gebouwd.

Modelleurs die werken met Revit, AutoCAD en diverse andere software kunnen nu de Nofisol BIM objecten gratis exporteren uit de Bibliotheek of downloaden vanaf de Nofisol website. Steeds meer professionals downloaden onze gratis Nofisol BIM objecten en ervaren het gebruiksgemak van onze BIM bestanden.

lees hier verder...

 


 

Nofisol ...
voor een goed en duidelijk bestek !

 

Nofisol heeft via STABU Bouwbreed de nieuwste bestekteksten ter beschikking gesteld voor al haar Nofisol Brand- en Geluidschotten. Dit inclusief hyperlinks naar de Nofisol productbladen en Nofisol montage video's.

Ga naar STABU Bouwbreed voor de complete Nofisol Bestekteksten bibliotheek; klik hier

 


In Heerlen zijn ze smart genoeg om te luisteren...

Stichting Pensioenfonds ABP heeft BAM Bouw en Techniek regio Zuid opdracht verleend voor de revitalisatie van gebouw GKII in Heerlen tot Smart Services Campus. Bam is inmiddels gestart met de werkzaamheden en verwacht het gebouw van achter verdiepingen, totale oppervlakte 21.000 m², in het voorjaar van 2016 op te leveren.

Het Smart Services Campus in Heerlen is een initiatief van de provincie Limburg, pensioenbedrijf APG en Universiteit Maastricht. Het doel is 2.000 tot 2.500 nieuwe banen te realiseren met tientallen starts ups, spin offs en het aantrekken van nieuwe bedrijven.

Nofisol levert hier 250m² aan Nofisol 33 schotten, in een brandwerende uitvoering.

 


 

 

Om de weg te vinden moet je kunnen luisteren !


Dankzij Nofisol kunnen de mensen van HERE weer geconcentreerd aan de navigatie van de toekomst werken !

HERE, specialist in navigatie- en netwerktechnologie, heeft BAM opdracht verleend voor de verbouwing van de vijfde tot en met de twaalfde verdieping van de Kennedytoren in Eindhoven. De bouw is momenteel volop in uitvoering. BAM is verantwoordelijk voor de engineering en uitvoering van alle bouwkundige, werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden. Dit project is bijzonder vanwege de complexiteit en snelheid van de realisatie van de verbouwing. Daarnaast is het gebouw gesitueerd in hartje Eindhoven en blijft het grotendeels in gebruik tijdens de uitvoering. De circa driehonderd werknemers van HERE nemen vanaf medio april hun intrek in hun nieuwe kantoor. Nofisol heeft per 2/3 jl de opdracht gekregen voor het leveren van Nofisol High Value dB schotten, door snel op te schalen zijn wij in staat de eerste drie verdiepingen al de volgende dag op de bouw aan te leveren.

HERE wil snel -> wij zijn sneller dan snel

HERE wil kwaliteit -> wij zorgen voor top kwaliteit

HERE wil rust -> de combi Maars & Nofisol staat daar garant voor.

In totaal huurt het bedrijf 5.600 vierkante meter in de kantoortoren bij het station in Eindhoven.
Maars Partioning Systems Harderwijk monteert hier hun eigen Maars wanden met daarboven de Nofisol High Value dB schotten. De combinatie Maars_Nofisol heeft als voordeel dat esthetica en techniek elkaar naadloos aanvullen.

 


Om te leren moet je eerst kunnen luisteren !


Dankzij Nofisol Europe BV kunnen de studenten van de Universiteit Tilburg weer volop leren...

Het Luisteren is straks namelijk weer mogelijk dankzij toepassing van Nofisol Geluidschotten.
Het Simons Gebouw op de campus van de Universiteit van Tilburg wordt tijdens de renovatie namelijk voorzien van meer dan 1.000 m1 Nofisol Geluidschotten.

 


 

Bandrasterstrook

Voor akoestische toepassingen van de Nofisol schotten is het mogelijk om Nofisol bandrasterstroken te combineren met de diverse Nofisol Geluidschotten.

Klik hier voor meer infoMichel van Rhoon
Sponsored by Nofisol
Red Bull Knock Out 2015 - Scheveningen

 


 

NIEUW - Knauf Mineral Wol 35

Knauf Insulation combineert de positieve eigenschappen

van glaswol en steenwol tot 1 product !


 

 


 

 


 

Luisteren !

Om te kunnen luisteren moet het eerst stil worden ............

Ook in Tilburg leren ze
luisteren !

013 is verbouwd !!!

Het PopPodium Tilburg heeft ook voor Nofisol gekozen.
Met Nofisol eXtreme 47 zorgt men dat het geluid daar blijft waar het hoort


Nofisol

Daar wordt iedereen stil van !

en niet alleen in Tilburg maar ook Den-Haag luisteren ze naar ons, ook op het Wijnhavenkwartier in Den-Haag worden de Nofisol schotten volop ingebouwd. Momenteel produceren en leveren wij Nofisol 38 High Value dB schotten in een hele specieke maatvoering voor de aansluitingen wand-koof-gevel.

enkele Projecten in uitvoering;

Den-Haag -> Wijnhavenkwartier
Den-Haag -> VR8
Utrecht -> Hoofdkantoor Rabobank, renovatie toren "Zilver"
Heerlen -> NIeuwbouw project Maankwartier

Maar ook in het buitenland luisteren ze naar Nofisol, bijvoorbeeld in;

Brussel / Berlijn / Hannover / Frankfurt / Zurich / Bern / Lille / Parijs / Londen / Milaan / Boekarest / Oslo / Oman

 


Luisteren !

Om te kunnen luisteren moet het eerst stil worden ............

en dat heeft men op het project VR8 in Den-Haag goed begrepen.

SRA Systeem Realisatie Afbouw BV heeft aan Nofisol de opdracht verstrekt voor het produceren en op maat aanleveren van de Nofisol Brand- & Geluidschotten. Het betreft hier in totaliteit ca. 7.500 m1 van het unieke product Nofisol eXtreme 47 (47 dB en tot EI 60 brandwerend). Daarnaast levert Nofisol ook nog eens 2.000 m1 aan Nofisol 38 High Value en Nofisol 45 High Value dB schotten.

Het voormalige ministerie van VROM, naast het Centraal Station in Den Haag, wordt na een grootscheepse verbouwing in 2017 een nieuw rijkskantoor voor verschillende ministeries en diensten. Rijnstraat 8 is onderdeel van het Masterplan kantoorhuisvesting Den Haag.


Bron : http://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/vastgoed/projecten-in-uitvoering/den-haag-rijnstraat

Nofisol

Daar wordt iedereen stil van !

 

en niet alleen in Den-Haag maar ook in;

Utrecht -> Hoofdkantoor Rabobank, renovatie toren "Zilver"
Heerlen -> NIeuwbouw project Maankwartier

Maar ook in het buitenland luisteren ze naar Nofisol, bijvoorbeeld in;

Brussel / Berlijn / Hannover / Frankfurt / Zurich / Bern / Lille / Parijs / Londen / Milaan / Boekarest / Oslo / Oman

 

 

 


 

Kies nu voor beter en veiliger,
kies voor Nofisol !


Nofisol EP Alu folie is niet alleen DE FOLIE die NIET mechanisch geborgd hoeft te worden maar is ook nog eens “Brandveilig” beoordeeld volgens EN 13823 (SBI test) op brandgedrag.

Nieuwsgierig geworden ?

Wij helpen u graag de juiste keuze te maken !


klik hier voor meer info

 

 

 


 

 Nofisol Metal Ceilings


Sinds kort heeft Nofisol ook een eigen Metal Ceiling line in het assortiment.

Met de juiste prijs/kwaliteit verhouding en de Nofisol expertise zijn wij ook op het gebied van metalen plafonds een interessante partner voor afbouwend Nederland.

In nauwe samenwerking met ProFinish - Wormerveer, sinds het eerste uur een trouwe Nofisol afnemer - hebben wij het St. jans Lyceum in Den-Bosch voorzien van een Nofisol Metal Ceiling met de volgende specificaties;

Type : Nofisol Metal Ceiling Lay-in Microlook
Afmeting : 600 x 600 mm
Hoogte : 8 mm doorzak
Perforatie : Ø 3,0 mm - ca. 20% vrije doorlaat - diagonaal
Vrije rand : Rondom +/- 10 mm
Materiaal : 0,5 mm verzinkt staal
Kanten : Recht/scherp
Hoeken : Standaard uitgehoekt
Kleur : vergelijkbaar met RAL 9010, glasgraad ca. 20%
Inlage : Wit akoestisch vlies binnenzijde
Hoeveelheid : 3.710 panelen

 

 


 

Hoe veilig zit ú er bij ?


Lijkt het ene schot als twee druppels water op het andere? Dan heeft u die druppels hard nodig om de onvermijdelijke brand te blussen! Dat het ene schot het andere niet is, leest u in onze nieuwe uitgaveHet Grote verGELIJK2’.

Afgelopen september hielden we in een eerdere uitgave van ‘Het Grote verGELIJK’ zowel de schotten van Nofisol als die van derden tegen het licht.

Het gevolg:

verschillende fabrikanten namen enkele producten uit de handel en pasten hun uitspraken over brandwerendheidsclaims drastisch aan. Een mooi en veilig resultaat, zult u denken.

Was dat maar waar…

Helaas hebben niet alle fabrikanten hun volledige verantwoording genomen.
Lees daarom Het Grote verGELIJK2’, check de onderzoeksresultaten, huiver en… kies voor veiligheid!

 

 

 


 

Nofisol presenteert :


Grafische impressie van de montage van de diverse Nofisol schotten.
Simpel en doeltreffend worden in korte demo-filmpjes de belangrijkste montage stappen behandeld.
Deze demo's zijn vanaf heden op de website te bekijken : klik hier

 

 


 

Nofisol werkt mee aan de uitgave van Insights :

"Binnenwandsysteemfabrikanten rechten rug"

 

Inleiding door Ernst Delfos, uitgever.

De fabrikanten van binnenwandsystemen hebben zware jaren achter de rug. De recessie in de bouw trok een enorme wissel op de sector, die vooral hard werd geraakt door de crisis in de utiliteitsbouw. Na het dieptepunt in 2013 lijkt nu sprake van stabilisatie. De bedrijven hebben de blik weer op de toekomst gericht.

Volgens brancheorganisatie NEFIBA ligt de focus op nieuwe groeimarkten – zoals het stijgende gebruik van cleanrooms in de industrie – en op kansen in de kantorenmarkt. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding voor het redactieteam van Insights om deze branche uitgebreid te belichten. Het resultaat leest u hier. Een informatieve uitgave, die inzicht geeft in een snel veranderende markt.

Insights is een uitgave van Goo Media
©Goo Media


 

 Luisteren !

Om te kunnen luisteren moet het eerst stil worden ............

Nofisol eXtreme 47

Daar wordt iederen stil van !

Als het op duidelijkheid over criteria voor brandwerend toegepaste geluidschotten aankomt, zit er nog altijd weinig schot in de zaak. Dat is jammer. Want alleen op basis van eerlijke en transparante informatie kunt u de juiste keuze maken. Informatie waar u op kunt bouwen.

En die krijgt u van ons, de fabrikant van de Nofisol brand- en geluidschotten. Of die informatie dan wel zo objectief is? Dacht het wel. Samen met de geaccrediteerde onderzoeksbureaus Peutz BV en MPA Dresden is namelijk een serie tests ontwikkeld om alle Nofisol schotten volgens de laatste Europese normen te beoordelen.

Uniek ?

Neem nu brand- en geluidschotten die 33dB combineren met 60 minuten brandwerendheid. Er zijn bedrijven die dergelijke schotten als uniek in de markt proberen te zetten. Maar hoe uniek zijn ze feitelijk? Niet zo heel erg. De Nofisol eXtreme 47 is dat wél met een directe geluidisolatiewaarde van 47 dB in combinatie met een brandwerendheid tot El 60*/E 120*/EW 120* en dat bovendien met een uitgebreid toepassingsgebied als brand- c.q. rookschot boven El-gecertificeerde scheidingswanden.

Luisteren !

Dat willen we wel van de daken schreeuwen. Waarna het ongetwijfeld heel stil wordt, zodat wie maar wil ongestoord kan luisteren. De Nofisol eXtreme 47 legt nu iedereen het zwijgen op. De technische data spreken voor zich.

Nofisol eXtreme 47 is een geluidschot dat specifiek ontwikkeld is om het plenum boven lichte scheidingswanden en onder verhoogde vloeren dicht te zetten. Met toepassing van dit geluidschot verbetert de totale overlangsgeluidisolatie van een constructie.

Sssst.....

Over luisteren gesproken, uw montagewensen zijn bij Nofisol niet tegen dovenmansoren gezegd. Bij ons dus geen gedoe met borgpennen of metalen bevestigers. De Nofisol eXtreme 47 is nét zo gebruiksvriendelijk als u van ons gewend bent. Zeg eens eerlijk…hier wordt u toch ook stil van?

 

 

* Voor details met betrekking tot het toepassingsgebied, de bijbehorende beperkingen, begrenzingen c.q. aansluitingen van Nofisol eXtreme 47 verzoeken wij u contact met ons op te nemen, voor meer info : klik hier